Sådan løser du en rubrik cube

Er du én af dem, der lige så længe, du kan huske, har kæmpet for at løse en rubrik cube i alle regnbuens farver? Så er du med stor garanti interesseret i at finde ud af, hvordan du endeligt løser den.  

Måske har du forsøgt i flere år, eller måske har du netop lige fået fingrene i en rubrik. Alt andet lige får du her et par fif til, hvad der skal til, før du kan løse den famøse rubrik cube. Det nemmeste er som udgangspunkt at tage løsningen step for step. 

Sådan kommer du i gang 

Bare rolig – du er ikke den eneste der har brugt samtlige af dine vågne timer på at løse den populære rubrik cube. Måske har du af flere omgange forsøgt at bilde dig selv ind, at du ikke behøver hjælp, og at du kan klare opgaven selv. Som du måske allerede har spekuleret i, så ja – der findes utallige måder, hvorpå du kan løse cuben. Det er bare et spørgsmål om, hvad der bedst kan svare sig for dig, når du skal udføre en rubik cube løsning.  

For at gøre hele løsningsprocessen en anelse mere overskueligt, er det nemmeste at tage det i små skridt. Hvis du endnu ikke har haft held med at løse cuben en eneste gang, får du her præsenteret den nemmeste strategi. Der findes nemlig som sagt flere forskellige metoder, hvor nogle er langt sværere end andre. Med denne metode, du får præsenteret nu, er du sikker på at kunne huske metoden næste gang, du sidder med din cube. Det vigtigste er først og fremmest, at du træner og øver dig på at blive god til at huske løsningen.  Du behøver ikke at være et geni for at kunne løse opgaven.  

Ting, der er værd at vide 

Når du skal løse rubrikken, er det først og fremmest vigtigt, at du stifter bekendtskab med helt basale kendetegn for rubrikken. Det drejer sig blandt andet om det, der kaldes centerbrikker, kantbrikker og hjørnebrikker. Centerbrikkerne kan ikke komme ud af deres position. Centerbrikkerne bruger du, hvis du er interesseret i at løse specifikke farvede sider – for eksempel den hvide. Kantbrikkerne består af to farver, hvor hjørnefarverne består af tre farver. Kig derfor godt på din rubrik cube lige nu og forsøg at identificere disse brikker for at forstå, hvordan de fungerer.  

Når du skal i gang med en rubrik cube løsning, er det alfa omega at kende til de algoritmer, der skal hjælpe dig med de rigtige rotationer. Mange steder vil du kunne finde en guide til, hvordan du skal udføre de forskellige algoritmer i praksis. Du aflæser algoritmerne ud fra terningens forskellige rotationer, som hver enkelte algoritme er navngivet ud fra.  

Selvom det umiddelbart kan virke vanskeligt at forstå i begyndelsen, så hjælper det dig efterfølgende til at forstå en rubrik cube løsning. Giv dig derfor god tid til at sætte dig ind i de forskellige algoritmer, så du kan udføre rotationerne korrekt. Inden længe bliver du i stand til at huske løsningen til næste gang.