Kategori: Nyheder

Træn i hjemme eller i naturen og track din aktivitet

Rødt smart watch

Det kan være meget grænseoverskridende at motionere blandt andre, hvis man f.eks. har lidt af overvægt i mange år. Man kan komme til at tænke, at de andre kigger på en, og hvad de mon tænker, når man går i gang med at puste ved maskinerne. I sidste ende kan det gøre, at man holder sig tilbage i stedet for at yde sit maksimale, når man dyrker motion. Derfor kan det være smart at dyrke motion hjemme eller i naturen. Hvis man dyrker motion hjemme og i naturen, kan det være rigtigt smart at man kan tracke sin aktivitet. Se mere her, hvis du gerne vil vide, hvordan du kan yde dit maksimale næste gang du træner. 

Yd dit maksimale næste gang du træner med et smartwatch

Der kan være mange måder at dyrke motion på. Det handler om at finde noget, der kan vække ens motivation. Nogle har brug for at komme ud i naturen, hvor de får frisk vind i håret, og andre vil helst være derhjemme, hvor der ikke er andre, der kan se med. Uanset om man er fortaler for det ene eller det andet, kan man let tilgængeligt tracke motionen og blive yderligere motiveret af et Android smartwatch til damer. Der findes mange forskellige slags smartwatch til kvinder, som både designmæssigt gør det muligt at få adgang til hvor mange skridt man har gået i løbet af en dag, pulsmåler, hvor høj intensitet man har gået med osv. De smarte ure til damer er efterhånden blevet mere og mere tilgængelige som ure, der både er funktionelle og flotte samtidigt, så man ikke umiddelbart kan se, at det er et motionsur. Der vil ved urene også være mulighed for at connecte uret sammen med telefonen, så man bl.a. kan se beskeder og skifte sang på en let måde, mens man træner.

Indret dit fitnessrum

Til dig der gerne vil være hjemme eller motionere både hjemme og i naturen, kan det være en stor fordel, hvis du indretter et rum decideret til at motionere. Har man mulighed for at indrette et sådant rum, kan man få mange timer til at gå i rummet, hvor man kan få pulsen op. Man kan f.eks. købe et løbebånd, en crosstrainer og en motionscykel, så man både kan træne kondition og træne forskellige muskelgrupper. Man kan også styrketræne ved at købe nogle vægte.

Man kan gøre lidt særligt ud af indretningen i rummet, ved at man bl.a. køber et fjernsyn, så man har mulighed for at se en film mens man træner. På den måde bliver det nemmere at blive distraheret fra det man laver, hvilket kan være en god vej til motivation for nogle. Derudover kan man indrette rummet, så man har mulighed for at høre musik via højttaler. Der kan også med fordel hænge nogle motiverende plakater, som på forskellige måder inspirerer en til at fortsætte med at være motiveret til at træne. Der kan f.eks. stå inspirerende citater såsom “anything is possible”.

Vælg den rigtige hårtørrer til dit hår

hårtørrer

Der er ikke noget entydigt svar på, hvad der er den bedste hårtørrer – det handler alt sammen om dine behov. Ønsker du en hårtørrer, som kan stå imod over for selv de største udfordringer, skal du være forberedt på at betale ekstra. Men er dit behov helt enkelt, kan du sagtens nøjes med en billigere model. Du kan finde et stort udvalg af hårtørrer på her og forhåbentlig er der en, som matcher netop dine ønsker.  

Hårtørrer med ION-teknologi versus hårtørrer med keramisk belægning 

Hårtørrer findes med ION-teknologi og med keramisk belægning. 

ION-teknologi 

Vil du være hundrede procent sikker på at undgå krusede hårstrå, bør du finde en hårtørrer med indbygget ION-teknologi. En hårtørrer med ION-teknologi indeholder negativt ladede ioner, som nedbryder vandmolekylerne til en brøkdel af deres størrelse. Det lader sig gøre, fordi vandmolekyler er positivt ladede og derfor bliver tiltrukket af de negativt ladede ioner i hårtørreren. 

Med ION-teknologien tørrer håret hurtigt, hvilket er godt for både håret og elregningen. Det handler om at bruge hårtørreren så lidt som muligt, da det giver det sundeste hår. 

Den keramiske hårtørrer 

Den keramiske hårtørrer har en keramisk belægning på indersiden. Belægningen spreder varmen mere jævnt, og regulerer den efter stuetemperatur. Luften bliver derfor gradvist koldere, i takt med at håret bliver mere og mere tørt. På den måde undgår du, at dine dit hår tager skade af varmen. Du kan også finde en hårtørrer, som har både keramisk belægning og ION-teknologi. 

Hårtørrerens størrelse og vægt 

Hvis du ender med en hårtørrer, som er meget tung, kan du hurtigt få ondt i armene af at bruge den. Vægten har stor betydning for, om hårtørreren er behagelig at anvende, fordi du står i en position med armene over hovedet. I mange tilfælde vil en tung hårtørrer også være større end en lettere model, så det kan være svært at få plads til den i badeværelsesskabet. 

Motoren 

Hvor stor, hårtørrerens motor er, afhænger af mængden af volt. Har motoren mange volt, vil den trække mere vindkraft, fordi der løber mere strøm igennem den. Den større motor er en fordel sammenlignet med en mindre, fordi en mindre motor lettere går i stykker. Har du langt og tykt hår, er det derfor bedst at vælge en hårtørrer med en større motor. 

Andre gode funktioner at se efter 

  • Fønnæb: Du kan få mange forskellige fønnæb, men fælles for dem alle er, at de hjælper dig med at style håret. Et eksempel kunne være en ’styler’, der mest af alt minder om en kam. Den lader dig redde og løfte håret direkte med hårtørreren. 
  • Diffuser: En diffuser er et bredt næb med ’pigge’, hvor luften kan trænge igennem. Den er designet til at bevare fugten i håret. 
  • Kølefunktion: Hvis du investerer i en hårtørrer med kølefunktion, kan du give din frisure et koldt pust. Det får din frisure til at sidde bedre og sørger for, at den holder længere. 

Med en hårtørrer, der har de rigtige funktioner, kan du bevare et sundt og stærkt hår.  

Skab et overblik over tandlægebehandlinger

prisliste tandlæge

At skulle besøge tandlægen er en del af alle danskeres liv. Om man er barn, ung eller voksen så er tandlægebesøg noget, der er nødvendigt igennem hele livet, for at sørge for en sund mundhygiejne og sunde tænder. Nogle mennesker besøger blot sin tandlæge til årligt tjek, imens nogle er der oftere og døjer med tilbagevendende problemer. Nogle mennesker har tandlægeskræk, nogle har en ven eller kone med til at holde dem i hånden og andre synes ikke der findes noget mere lækkert end en tandrensning. Dette betyder at man kan have mange præferencer i forhold til en tandlæge, det kan både handle om pris, anmeldelser eller en klinik der tager højde for tandlægeskræk.  

Priser på hver enkelt behandling 

Især prisen på en behandling hos tandlægen, er noget der kan fylde meget i økonomien, da tandlægebesøg ikke altid er helt billigt. Om du er ung studerende og pengene er små, eller en mor med 3 børn der skal have foretaget en rodbehandling, ja så kan prisen være afgørende for resten af månedens budget. Dette betyder, at man kan være uheldig, og ende med at bruge lang tid, på at indhente tilbud fra forskellige klinikker for at finde den rigtig pris. For at skabe et overblik over hvad en rodbehandling, plastfyldning eller krone præcist koster, kan en prisliste tandlæge være et smart redskab til at hjælpe dig på vej. En prisliste tandlæge, hvor du kan finde priser på alt fra bideskinner til implantater med eller uden kroner. Prislisten tandlæge er letlæselig og forståelig. Den består af beskrivelser af alle de forskellige behandlinger klinikken tilbyder, samt priserne på disse. Du kan derfor let finde prisen på eksempelvis en flerfladet fyldning, omend det gælder to eller flere flader, eller en lille eller stor kindtand. 

Prislister tandlæge er med til at skabe overblik og overskud 

Netop overskuelighed og den letlæselige opsætning af behandlingernes priser, samt beskrivelserne heraf skaber det overblik og overskuelighed du har brug for, når du skal finde den helt rigtige behandling for dig. Et hurtigt overblik kan skabe ro, og give dig mulighed for at tage hurtige og effektive beslutninger. Det er dermed med til, at optimere din tid og give dig mere overskud i din hverdag. Udover denne tidsoptimering, så har du også mulighed for at spare penge, ved netop at gennemgå ovenstående prisliste tandlæge, da du på denne måde er sikker på at du får en god pris på netop din behandling. I bund og grund, kan man sige, at hvis du står akut og mangler en pris på en treleddet porcelænsbro, jamen så er det ikke længere væk end et klik. Slut med at bruge din tid på indhentning af tilbud, og brug i stedet din tid på alt det du har allermest lyst til, omend det måtte være at bruge tid med din familie eller spille en omgang golf. En prisliste tandlæge er altså en god og brugbar løsning for alle der ønsker at spare tid og muligvis penge når de skal finde priser på behandlinger hos tandlægen. 

Plakater kunst: sådan får du personlige vægge!

kunstplakater

Har dit nye hjem for mange hvide vægge, der skriger på at blive udsmykket, eller har du nogle gamle plakater, der trænger til en udskiftning? Det er heldigvis en nem opgave at personliggøre sine vægge med plakater kunst. Det eneste det kræver er, at du finder de plakater med kunst, der passer til din stil.  

Det giver dig muligheden for, med nogle få skruer, eller andre typer af ophængningsløsninger, at få gjort dine vægge mere personlige med smukke plakater og kunst. Det giver dig desuden også næsten uendelige muligheder, da der findes så mange plakater, kunst samt måder at kombinere det på.  

Gode grunde til at indrette med plakater og kunst 

At indrette med plakater kunst giver dig muligheden for at indrette dine vægge på en personlig måde. De mange forskellige typer kunstplakater gør det helt sikkert muligt for dig at finde en plakat der både matcher din personlighed, men også din stil. Desuden så er det også en stilfuld måde at implementere kunst på i din indretning, uden at der er tale om et stort tungt maleri med en kæmpe guldramme. 

Det bliver kun endnu federe, hvis du i din indretning kan kombinere plakater kunst med forskellige typer af den slags plakater, eller med andre plakater. Det giver væggene meget mere liv, og det kan være med til at give rummet og i særdeleshed væggene et helt nyt udtryk, i stedet for blot at være helt hvide.  

Personlighed på væggene  

Der findes mange sjove plakater, med motiver eller citater, som kan have en sjov eller hyggelig funktion i indretningen. Men det særlige ved plakater kunst er, at de kan være virkelig dekorative, men også have en særlig betydning, både for dig personligt, men også for det udtryk som de kan give til det rum, de placeres i.  

Det kan derfor sige mere om dig og din stil end for eksempel en fotoplakat eller en almindelig grafisk plakat. Det kan også skabe en spændende og sjov dynamik i indretningen, hvis de to ting bliver kombineret. Så dit yndlingsmotiv på en kunstplakat bliver sat ved siden af dit yndlingscitat. Det kan både give et mere personligt udtryk, men også en mere dekorativ væg.  

Find dine yndlings plakater kunst 

En sidste god grund, til at indrette med plakater kunst i dit hjem, er, at denne kategori af plakater rummer alt fra nye designs af gamle værker, til moderne simple malerier og one-line-drawings. Så det åbner sig en hel verden af muligheder, for at du kan få skabt personlige vægge i dit hjem.  

Det er helt sikkert undersøgelsen værd, lige at tjekke netop den type plakater ud, da denne kategori rummer virkelig mange forskellige værker. Du kan derfor være sikker på at finde en eller flere plakater kunst, der lige er det, du mangler på dine kedelige hvide vægge. Så kan du implementere stilfuld kunst, men på en moderne og dekorativ måde, der sagtens kan kombineres med andre plakater.  

Sådan finder du den rette kontorstol

velour kontorstol

Når du skal sidde mange timer ved dit skrivebord og arbejde, så er det vigtigt, at du sidder i en god stilling, så du ikke skader din krop. Derfor er det helt essentiel, at du finder den rette kontorstol. Det kan gøre forskellen fra en dårlig arbejdsdag til en god arbejdsdag. Og man skal huske, at man skal have sin krop hele livet – derfor skal man også passe på den!

Det er individuelt

Det første du skal vide, er, at det er helt individuelt, hvad der udgør en god kontorstol. Folk sidder godt på forskellige måder, og der er ikke en løsning, der er den rigtige. Du kan derfor lige så godt starte med at kigge blandt billige kontorstole og se, om du kan finde en løsning der, der passer dig. En god kontorstol behøves ikke at være en dyr kontorstol. Man kan sagtens finde en billig kontorstol, der passer til ens behov.

Der er råd til andet

Når du vælger at købe en billig kontorstol, så betyder det også, at du har råd til noget andet til kontoret. Det kan f.eks. være, du har et budget for, hvor meget du må bruge på kontorinventar – så er det jo smart at finde noget, der er billigt. Hvis du f.eks. køber en billig kontorstol, så kan det være, at du kan få råd til et hæve/sænke-bord, en lyddæmper, en reol eller andet. Det er da sjovere end at skulle bruge hele budgettet på én dyr stol.

grønnestole

Der findes ikke én stilling, der er den rette

Når man skal sørge for at skåne sin ryg, nakke og lænd, findes der ikke én bestemt måde, man skal sidde på. Det er naturligvis ikke godt, hvis man bøjer for meget i ryggen, men eller er der ikke nogen strenge krav. Det vigtigste er faktisk, at man sørger for at skifte stilling i løbet af dagen, så kroppen ikke ”låser sig fast” i en bestemt stilling. Det er også dårligt for blodomløbet, hvis du ikke sørger for at skifte stilling, og det er allerbedst, hvis du også kan komme lidt op og stå i løbet af en arbejdsdag.

Husk ergonomien

Det er ikke kun fysisk hårdt arbejde, der kan give skader på kroppen. Man kan sagtens få en arbejdsskade af at sidde stille og arbejde flere dage om året. Kroppen bliver inaktiv, og det er også hårdt for den. Det kan derfor være vigtigt at forsøge at bevæge sig, når man holder pauser. Hvis du arbejder på et kontor, kan du forsøge at få dine medarbejdere med ud og gå en tur i pausen, eller du kan spørge din chef, om I ikke skal investere i et bordtennisbord. Der er masser af muligheder for at bevæge sig.

En billig kontorstol kan bruges flere steder

Du behøves ikke kun at købe en billig kontorstol, hvis du har et stillesiddende job. Det kan også sagtens være, du gerne vil have en kontorstol foran din computer, til når du skal spille spil.

Fordelene ved at bruge et rullebord i køkkenet

rullebord i køkkenet

Kaosset med produkter der flyder rundt i køkkenet, er desværre en følelse, som mange kender til. Og det kan nærmest blive en uoverskuelig opgave at prøve at holde styr på alt rodet. Ovenikøbet, hvis køkkenet er lille, ser det ud til, at området er alt for overfyldt. Da der er et konstant behov for ingredienser, når vi laver mad, er det vigtigt at sortere tingene, så du ved hvor tingene er, når du skal bruge dem. Det er her et rullebord kommer ind i billedet. Det er en genial løsning til køkkenet, når du står og mangler plads.

Hvis du gerne vil vide nogle flere fordele, der er ved et rullebord, skal du læse med videre her, hvor vil prøve at forklare netop dette. God læselyst!

Stor mobilitet med et rullebord

Som navnet antyder, kan et rullebord let rykkes hen til det sted, hvor du vil have det. Uanset hvor meget fyld der er i de åbne hylder og skuffer, er det ekstremt let at flytte det rundt. Du kan opbevare alt lige fra dine krydderier og olier til dit porcelæn og glas på dit rullebord. Placer det, der giver mest mening for dig – så du let altid kan få fat i det, når du har brug for det.

Rulleborde kan ofte holde til en høj vægt

En anden fordel ved et rullebord er dens evne til at løfte den ekstra belastning, hvis du har nogle lidt tunge ting i køkkenet. Med et stort antal tilgængelige designs kan du vælge det rullebord, der kan bære den høje vægt, og dermed kan du placere ting som din røremaskine eller blender på. Det er ting, som ofte vejer ret meget, så det er vigtigt at være sikker på, at overfladen, der holder den, kan holde til vægten. Det er heldigvis nemt at finde ud af, hvor meget dit rullebord kan holde til, da det oftest står oplyst i produktoplysningen.

køkken

Et rullebord er utroligt alsidigt

Denne billige tilføjelse til dit hjem er et af de mest alsidige møbler. Et rullebord er ikke kun begrænset til køkkenet – det kan bruges i huset lige præcis, hvor der er behov for det. Uanset om du bruger det som et lille barbord eller gør det til et natbord i soveværelset, er funktionaliteten på et højt niveau. Derfor er det ikke kun anvendeligt til køkkenets formål. Det er et møbel til entréen, soveværelse, badeværelset og andre steder, du kan tænke på. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge et rullebord til!

Mange forskellige designmuligheder

Når det kommer til rulleborde, er du heldigvis ikke kun begrænset til én bestemt slags. Der findes utroligt mange forskellige designs, der passer til forskellige indretningsstile. Så du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde et rullebord, der ikke passer ind til dit køkken. Det kan du nemlig helt sikkert! Det er bare med at gå på jagt efter det helt rette rullebord, der passer perfekt til din stil.

Til alle dem som elsker en god kop kaffe, te eller kakao

Krus

Kaffe, the og andre varme drikke er med til at samle virksomhedens personale, familien derhjemme eller ikke mindst være en god start på en samtale eller et møde med potentielle kunder. Derfor kan der være en fordel i at investere i krus med enten firmalogo eller reklame på. Krus i metal giver et “vintage-look”, hvorfor det giver noget kant og opmærksomhed for dit budskab.

Vi elsker kaffe

Vi er en af de nationer i hele verden, der drikker mest kaffe. Vi er derfor også et af de nationer, der værdsætter og elsker en god kop kaffe. Hvis der byder sig en anledning til nyde en kop kaffe, så griber vi den. Det betyder, at du som virksomged kan gøre opmærksom på dig selv eller skabe en god reklameværdi omkring kaffen.

Hos firmaet https://www.topsupplies.dk/ har vi spændende udvalg af krus i enten porcelæn eller keramik, hvor du kan få trykt dit firmalogo eller budskab på. Du har mulighed for at vælge mellem forskellige varianter, størrelser og farver, så det stemmer overens med din virksomheds visuelle identitet. Det er oftest i de små detaljer man bemærker de store forskelle.

Styrk dit brand med kaffekrus med tryk

Der er mange måder at styrke brand på. Det er derfor en fordel at overveje, hvordan dit markedsføringsbudget er bedst udnyttet. Her vil en prisbillig løsning, der skaber effektiv reklameværdi og synlighed hos dine kunder og medarbejdere, være det helt ideelle valg. Ved at vælge et krus med logo som reklamegave, vælger du en løsning, som er nyttig for modtageren. Flere undersøgelser viser, at vi i Danmark er glade for varme drikke hele året rundt. Vi er særligt glade for at drikke både kaffe, the og kakao. Vi er faktisk et af de mest kaffedrikkende lande i hele verden, hvorfor det giver god mening med et krus med logo til en kop kaffe.

Udover at forære disse krus med tryk og reklame på, kan du også have dem stående i køkkenet internt på kontoret til medarbejderne. De kan også anvendes i mødelokalet, hvor du dagligt har møder med kunder, kollegaer og samarbejdspartnere. Det er de færreste, der siger nej til en kop kaffe, så hvorfor ikke samtidigt gøre det til en smart og effektiv reklamesøjle for din virksomhed.

Vælg mellem forskellige varianter og farver af krus med logo

Hos TopSupplies finder du et stort sortiment af forskellige varianter, størrelser og farver, så der er noget for enhver smag. Her har du mulighed for at placere dit logo efter eget ønske på kruset. Du kan tilpasse det i den størrelse, du ønsker samt har du mulighed for at trykke det flere steder på kruset. Du har også mulighed for at graveret eller kombineret det med almindeligt tryk, så det giver en 3D effekt. Mulighederne er mange, hvorfor kun din egen fantasi sætter grænser for, hvad der i sidste ende kan lade sig gøre.

Sådan vælger du de rigtige cykeldæk til din cykel


Et cykeldæk er ikke bare et cykeldæk. De findes i mange størrelser og tykkelser. Således passer alle cykeldæk derfor ikke til alle cykler. Står du og mangler nye cykeldæk, så er der her en guide til, hvordan du vælger de rigtige cykeldæk som passer til din cykel. Kender du ikke forskellen, og hvordan de forskellige dæk er at køre på, så kan du også læse med og blive klogere på det. Der er nemlig også stor forskel på hvordan forskellige dæk er at køre på, på forskellige terræner og underlag.

Vælg den rigtige størrelse cykeldæk til din cykel

 Først og fremmest skal du kende størrelsen på dit hjul på cyklen. Det er nemlig alfa omega og dit cykeldæk passer til hjulet størrelse ellers vil dækket ikke kunne bruges og dermed være ubrugeligt for dig til din cykel. Sørg derfor altid for at kende størrelsen. Er du i tvivl om hvor du kan se størrelsen henne, så kontakt forhandleren og få svaret. Har du cykeldæk siddende på dit hjul i forvejen, så vil størrelsen ofte stå på dem og du skal så blot købe nye dæk i samme størrelse. Har du styr på størrelsen til dine nye cykeldæk, så er det blot at finde billige cykeldæk i den rigtige størrelse og så er du godt kørende igen. 

Tynde cykeldæk

Har du set dækkene på en racercykel? De er ultra tynde og fylder nærmest ingenting. Det er nemlig sådan at jo tyndere dine cykeldæk er i bredden jo hurtigere kan du cykle. Derfor er cykeldæk til en racercykel enormt tynde. Har du en almindelig hverdags cykel, så passer cykeldæk til en racercykel ikke til den. De er nemlig lavet specielt til racercykler. Du kan alligevel godt finde cykeldæk i forskellige bredder til forskellige hverdagscykler. Derfor kan du undersøge om du kan få tyndere dæk til lige netop din cykel, hvis du ønsker at kunne køre hurtigere. Du skal blot være opmærksom på at tyndere dæk kan være svære at cykle på om vinteren fordi de ikke står så godt fast. Du vil derfor kunne risikere at glide eller vælte lettere på din cykel, hvis du har meget tynde dæk på den. Det er også af den grund at langt de fleste cykelryttere ikke cykler på landevejen om vinteren.

frihed

Tykke cykeldæk

Tykke cykeldæk har lige modsatte effekt af de tynde. De vil være svære at komme højt op i fart med på landevejen. Til gengæld holder de ekstra godt fast på underlaget og er derfor super gode til at gå køre med i skoven og på ujævnt terræn. Af den grund ser man altid mountainbikes med tykke og meget nuprede dæk, fordi de er langt bedre at cykle med på ujævnt terræn. Dit valg af dæk og muligvis også cykel afhænger derfor meget af, hvor og hvordan du bedst kan lide at cykle. Du kan nemlig sagtens få hverdags cykler, der er lavet med de mere brede cykeldæk som en mountainbike. Ligeledes kan du få hverdags cykler, der er lavet mere til at ligne en racercykel og med tynde cykeldæk.

Alt du skal vide om den engelske moms som privatperson

engelsk moms

England er – efter en langvarig proces – trådt ud af EU, og det har betydning for dig som privatperson. Måske ikke i lige høj grad for alle, men hvis du ofte handler via internettet og køber varer fra England, så risikerer du nu at skulle betale mere, end du hidtil har gjort. Efter Brexit er blevet fuldført, er der nemlig både told og moms, som du skal tage hensyn til. Hvis du vil blive klogere på, hvad Brexit har af betydning for dig som privatperson, så kan du læse mere her, hvor vi gennemgår netop dette. 

Nethandel fra Storbritannien 

Nethandel er nok det område, der primært vil påvirke dig som privatperson vedrørende engelsk moms. Nu skal du nemlig være opmærksom på varens pris og oprindelse, hvis du vil være helt sikker på den pris, du kommer til at betale for en vare. Det er nemlig både varens pris og varens oprindelse, der har indflydelse på de ekstra udgifter, som du risikerer at skulle betale oveni prisen.  

Told på en varer med engelsk oprindelse 

Når det kommer til tolden på en engelsk vare, så afgøres den først og fremmest af prisen. Hvis du køber for mindre end 1150 kr., så slipper du for at betale told i det hele taget. Ligeledes hvis du køber varer for mere end 1150 kr., mens du kan dokumentere at varen oprindeligt kommer fra England, så slipper du også for at betale told. Altså er det ikke ethvert køb, der resulterer i ekstra udgifter. 

Told på varer med anden oprindelse 

Tolden er faktisk først noget, som du skal bekymre dig om, hvis du køber varer for mere end 1150 kr., og du ikke kan dokumentere, at varerne har oprindelse i England. I så fald skal du nemlig forvente ekstra udgifter. De ekstra udgifter – altså tolden – afhænger af den vare, som du har købt. 

Hvornår har en vare engelsk oprindelse? 

Måske er det logisk nok, hvornår en vare har engelsk oprindelse eller ej, men for at fjerne alt tvivl får du her en forklaring. En vare kan nemlig kun have oprindelse i Storbritannien, hvis den er fuldt fremstillet eller tilstrækkeligt bearbejdet i England. En engelsk webshop kan altså sagtens sælge varer, der ikke har engelsk oprindelse, hvis de køber dem fra for eksempel Kina og sælger dem videre for en fortjeneste. 

Moms på varer fra England 

Momsen på varerne fra England er til at regne med – den svarer nemlig til den danske. Denne skal kun betales, hvis du køber varer for mere end 80 kr. – dog med enkelte undtagelser. Hvis du køber varer for mere end 80 kr., skal du betale en moms på 25% af varens pris, fragten og en eventuel told. Undtagelsen er dog, at du altid skal betale moms af varens pris, fragten og en eventuel told, hvis du køber spiritus, vin, øl, tobaksvarer (for eksempel cigaretter), parfume og eau de toilette. Det skal man lige være opmærksom på, hvis man står og skal til at købe den slags varer. 

Notebook bærbar – den smarte computer

notebook

Alle har efterhånden brug for en computer. Den kan man ikke komme uden om. Det er altså heller ikke helt nok at have en mobil eller iPad. Der er brug for en computer, som altså kan komme ind på lidt mere, har en større skærm og så videre. Læs om den smarte notebook bærbar her. 

En smart og nem computer 

Hvis du ikke ved så meget om computere, deres systemer og så videre, så har du brug for en nem computer. Det er altså en bærbar, der er snakke om. Det er ofte nemme at styre, og har et nemt system, som alle burde kunne finde ud af, så længe man har lidt viden om teknologi. En notebook bærbar er en god bærbar for dig, der ikke er så god til computer og teknologi. De er nemme at finde rundt i, de er nemme at bære rundt på, og er generelt bare en god bærbar. Det er virkelig en bærbar for alle i alle aldre. Så hvis du er lidt i tvivl om, hvilken du skal have, og du ikke er så sikker i computer og teknologi, er en notebook bærbar et godt valg. 

Billig og lille 

Notebook bærbare er desuden billig. Det er ikke ligesom MacBooks eller andre computere, som altså koster sindssygt meget. De er ret billige, og burde være en bærbar computer, som alle har råd til. Den er også lille, og ikke kæmpe stor og forvirrende. Nogle gange er det meget rart, når den er lidt mindre, så det mindre om mobilen eller sin iPad. Det kan gøre det nemmere at finde rundt i og holde styr på. Og det gør jo også den er nemmere at tage med rundt. 

En god computer er vigtig 

Det er altså ekstremt vigtigt, man finder en bærbar computer som man kan finde ud og lide. Det er vigtigt den er god, og det er godt den er nogle lunde billig, så det er ikke verdens undergang, hvis den går i stykker og du skal have en ny to år senere. Et nemt system gør det langt nemmere for dig at lære den at kende. Det gør det nemmere for dig at kunne klare de første par dage, hvor du ikke lide kan finde rundt i det. Det skal gerne være nemt at kunne sætte wi-fi til, gå på nettet, finde sine mails og downloade et spil. Så ved du, at du styr på sådan ca. det hele og det vigtigste. En god computer er specielt vigtigt, hvis du skal bruge den til arbejde, skole eller andre vigtige ting. Så er det jo klart den skal være hurtig, nem og generelt bare god, så det gør arbejdet eller skolen nemmere for dig. Nu når alt nærmest foregår på computeren, betyder det ret meget, om ens computer fungerer optimalt, og den ikke hele tiden har tekniske problemer. Her er notebook bærbare bare et sikkert valg, fordi den er så nem.