Er camping overhovedet rigtig ferie?

Der er ingen tvivl om, at vores måde at holde ferie på er blevet udfordret de sidste par år. På grund af den pandemi, vi ikke gider tale om længere, har det ikke været muligt at vælge frit fra alle hylder, når det gjaldt feriedestinationer. Det samme gælder ferieformer, som blev væsentligt begrænset af, at lufthavne nærmest var lukket land, og at grænserne i en periode blev lukket. Selv valget af feriepartnere har været tvivlsomt, idet det aldrig var til at sige, hvem der pludselig måtte blive hjemme med corona.

Hvis man skal pege på én god ting, der er sket de seneste år, er det, at flere har fået øjnene op for ferieformer de aldrig tidligere ville have prøvet. Sommerhussalget er eksploderet, og vi har opdaget vores eget land som aldrig før.

Og så var der camping

Søgeformer som ”hotel Gran Canaria” blev pludselig erstattet med ”campingplads Østjylland”, da den årlige charterferie blev aflyst. Men hvad kan den der campingplads i Østjylland så egentlig byde på? Meget godt, hvis du spørger overraskede danskere, som måtte nøjes med en tur op gennem Jylland i stedet for en tur gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Sådan en omgang Østjylland camping kan nemlig næsten lugte af ferie, hvis man bare gør sig lidt umage.

Men først skal man have defineret – hvad er ferie for mig? Er det at sove længe, dase hele dagen i solen, få læst en masse bøger? Så er det om at finde en campingplads i Østjylland, der emmer af den slags ferie og ro. Er du mere til aktive ferier, hvor man står op med solen og er i bevægelse hele dagen? Så handler det om at finde et sted at holde ferie, hvor der er let adgang til for eksempel skov og strand. Er du storbyferie-typen, jamen så er det bare at finde en campingplads i Østjylland, som ikke er placeret for langt fra byer, så der er lettere adgang til museer, caféer og shopping.

Østjyllands attraktioner

Nu brugte vi en campingplads i Østjylland som eksempel, og det er da egentlig også et pragteksempel på et sted at holde ferie. Særligt hvis du ikke bor i området i forvejen. I og omkring Østjylland ligger nemlig både Aarhus, hvor du kan få dit storby-fix, Skanderborg, som er en af Danmarks smukkeste byer og endda også Himmelbjerget, hvor du kan drømme dig væk til endnu højere bjerge, mens du nyder den fantastiske, danske natur.

Pimp din campingvogn

Savner du hotelværelset, kan du selv gøre lidt, for at gøre campingvognen mere ferieklar. Nøgleordet her er: PYNT! Pynt den campingvogn, som skulle den deltage i Eurovision!

Lyskæder er altid en god start, og her kan du købe et væld af forskellige – fra helt neutrale, til farvede lamper og lyskæder med flamingoer, ananas eller palmer på. Du kan også købe flotte, farvede havestole og liggestole, så du næsten kan føle det som om du lå ved poolen.

Savner du baren med de farvestrålende drinks fra charterferien, så handler det om at tænke kreativt, og pynte dine egne drinks, campingkøkkenet eller bare lave dine cocktails stærke nok.