Derfor bør I få en nedgravet trampolin i haven

nedgravet trampolin

Børn såvel som voksne får i disse tider en stadig større tendens til at sidde inden døre med øjnene stift rettet mod en skærm. Det er en ærgerlig tendens, for bevægelse er sundt for både krop og sind. Særligt for børnene er det desuden vigtigt at komme uden døre, hvor fantasien råder, af hensyn til deres mentale og fysiske udvikling.  

Netop derfor må det også være forældrenes utvetydige opgave at bryde med deres egne vaner for at få børnene med ud. Grunden til at mange ikke får taget sig sammen til den slags er dog, at det for en betragtelig mængde danskere kan virke som en umulig eller i hvert fald besværlig opgave. Hvordan får man børnene ud, og hvad skal de i grunden lave?  

Driv børnene udenfor 

Det var ikke et problem for bare 20 år siden, men som børn er blevet mere og mere afhængige af eksternt input, kan de have brug for at par projekter, der kan drive dem udendørs.  

Heldigvis har I den perfekte legeplads til den slags lige uden for døren: Haven. Det ser ud til, at de fleste danske haver bliver brugt som skueplads til noget lidt for langt græns og et par visne blomster. Med en smule målrettet indretning, såsom en nedgravet trampolin eller en fin køkkenhave, kan det dog også sagtens blive den oplagte legeplads for børnene. 

Få en nedgravet trampolin 

Som sagt kræver det dog en vis mængde arbejde, så vis dig fra din forbilledlige side, og kom med ud at arbejde i haven. Det kunne jo for eksempel være, I skulle tilføje en nedgravet trampolin til den ellers øde have. Trampolinen har nemlig alle dage været den ultimative katalysator for leg i haven, og hvis bare man har den til at stå, vil man forundres over de lege og tricks, som børnene kan finde på eller lære. 

Naturligvis vil der være nogle børn, der bliver mere bidt af trampolinen end andre, men under alle omstændigheder er en nedgravet trampolin en god tilføjelse til haven, hvis I gerne vil befinde jer mere i den. Det er selvfølgelig ikke et krav, at det skal være en nedgravet trampolin.  

Umiddelbart er der dog en masse fordele ved at lade det være en nedgravet trampolin. Først og fremmest er det betragteligt sværere at falde ned og slå sig fra en nedgravet trampolin. Derudover betyder det dog også, at man ikke skal bekymre sig om den, lige meget hvad vejret byder på. 

Leg og lær i haven 

Udover trampolinen, er der dog også en række andre klassiske haveaktiviteter. Har l for eksempel ikke et gyngestativ og måske et legehus, er det oplagte tilføjelser, så længe børnene er unge. En knap så almen, om end mindst lige så brugbar tilføjelse til haven, er grøntsagshaven. Sådan en kan få både børn og voksne til at tilbringe mere tid uden for med at vande og passe haven, og så vil børnene naturligvis elske at spise deres egne ærter.