Brug dit sabbatår på praktik i udlandet  

praktik i udlandet

Er du netop nu i gang med et sabbatår, og er du i tvivl om, hvad du skal bruge det på? Så bør du overveje at tage på praktik i udlandet. Ved at tage til udlandet på praktik, får du nemlig anderledes rejseoplevelser samtidig med at du forbereder dig til et fremtidigt studie. I et sabbatår er det meningen, at du skal udvikle dig som menneske og blive klar til voksenlivet, og det kan et praktikophold i udlandet hjælpe dig med.  

Skab gode chancer for at komme ind på drømmestudiet 

Mange studier har i dag en høj adgangskvotient, og derfor må mange studerende søge kvote 2. Er du en af dem? Så er det en god ide at forbedre dine chancer så meget som muligt. En mulighed er, at du arbejder med noget, der fagligt er relevant for dit drømmestudie. Hvis du gerne vil øge din chancer yderligere, kan det dog godt betale sig at gøre noget ekstra, og her er praktik i udlandet et godt bud.  

Hvis du drømmer om at blive jordemoder, læge, sygeplejerske, tandlæge eller fysioterapeut, så kan du på https://trymedics.dk/praktik/ finde tilbud om praktikophold i Afrika. Ved at tage på praktik i for eksempel Afrika, kommer du til at opleve en anden kultur og et andet sundhedssystem, end du kender hjemmefra. Du vil få nye, anderledes oplevelser og et nyt perspektiv på tingene. Når du tager på praktik i udlandet, vil du arbejde med dit fag på en anden måde, end du måske tidligere har gjort herhjemme, fordi de ikke nødvendigvis har de samme muligheder og redskaber tilgængelig, som vi har.  

Brug et praktikophold i udlandet til at finde ud af, om du er på rette vej  

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal uddanne sig som, og måske er du stadig lidt i tvivl om hvilket studie, som du skal vælge. Ved at tage på praktik i udlandet, får du mulighed for at få testet, om det virkelig er det fag eller den branche, som du skal beskæftige dig med.  

Hvis det viser sig at det fag, du havde tænkt skulle være din fremtid, måske ikke er faget for dig, så har du stadig fået nogle uforglemmelige oplevelser og erfaringer med i bagagen. Det, du lærer på et praktikophold i udlandet, er nemlig ting, som du aldrig ville kunne læse dig til på et studie.  

Et praktikophold i udlandet udvikler dig ikke bare som kommende studerende, det udvikler dig også som menneske. Lige meget hvilket studie, som du drømmer om at komme ind på, så giver praktik i udlandet dig vigtige erfaringer og oplevelser med i bagagen. Når du rejser til udlandet, lærer du en anden kultur, et andet samfund og nogle andre mennesker at kende. Du vil opleve at de ting, som du tager for givet, tager andre måske ikke for givet, og at den måde, som du tror er den rigtige, måske ikke nødvendigvis er den eneste løsning. 

At tage på praktik i udlandet er med til at vise dig, at verden består af meget mere end blot din hverdag – og det er en sund oplevelse at bringe med sig videre i livet.