Skal du have fat i en hövding cykelhjelm 3.0?

Har du hørt om en hövding cykelhjelm 3.0? Hvis ikke har du formentlig set dem ude i gadebilledet. En hövding cykelhjelm 3.0 er en bestemt slags cykelhjelm, som ikke sidder hen over hovedet på en, men som sidder rundt om halsen. 

Disse hövding cykelhjelme 3.0 er blevet meget populære indenfor de senere par år, og her giver vi dig lige et hurtigt overblik over, hvad en hövding cykelhjelm 3.0 kan, som gamle cykelhjelme ikke kan. 

Større sikkerhed 

Man skulle ikke tro det, fordi vi er så vant til, at en cykelhjelm skal sidde rundt om hovedet for at kunne beskytte en, men en hövding cykelhjelm 3.0 er faktisk meget mere sikker, end de gamle cykelhjelme er det. På https://ecykelhjelm.dk/hovding-usynlig-cykelhjelm-airbag.html kan du læse mere om dette samt få anden god information omkring, hvad en hövding cykelhjelm 3.0 kan. 

Inden i en hövding cykelhjelm 3.0 sidder der nogle sensorer, som opfanger det, hvis du kommer ud for nogle hurtige ryk eller bevægelser – som du for eksempel ville i en trafikulykke. Hvis din hövding cykelhjelm 3.0 registrerer sådanne hurtige ryk og bevægelser vil den slå sig ud og rundt om dit hoved. 

En hövding cykelhjelm 3.0 fungerer altså meget ligesom en airbag gør det i bilen, hvor den også bliver slået ud, hvis bilen registrerer, at nogen kører op i den.  

Din hövding cykelhjelm 3.0 skal oplades  

Det som er lidt særpræget ved en hövding cykelhjelm 3.0 er, at den skal oplades. De sensorer, som sidder i nakken på cykelhjelmen, kører nemlig på opladeligt batteri. Og det er derfor essentielt at disse censorer altid er tændte og har rigeligt med strøm, når du bevæger dig rundt i trafikken på din cykel. 

Det kræver altså også, at du lige skal vænne dig til at lade disse sensorer op, hvis du køber dig en hövding cykelhjelm 3.0. Du kan eventuelt lave en lille alarm på din mobil, som giver lyd en gang i ugen og minder dig om, at du lige skal huske at lade din cykelhjelm op. 

Hvor lang tid holder batteriet? 

De nyere af denne slags cykelhjelme, som fungerer meget ligesom en airbag, har ret god batterilevetid og behøver derfor heller ikke at oplades lige så meget, som de ældre modeller gjorde det. En hövding cykelhjelm 3.0 har i gennemsnittet 15 timers batterilevetid og er altså mere end rigeligt til en uges kørsel på cykel for de fleste personer. 

Det siger sig selv, at jo mere du cykler i ugen, jo mere vil du også komme til at få brug for din hövding cykelhjelm 3.0. Og i så fald skal den selvfølgelig også oplades en del oftere, end hvis du bruger den mindre. 

Måske det altså for dig ville være en bedre ide at sætte to eller tre alarmer i ugen, så du kan huske at få din nye hövding cykelhjelm 3.0 opladet.